Arvostelussa suosittu Netflix-sarja: Manifest

Manifest on Netflixin tuottama yhdysvaltalainen draamasarja, joka kertoo Montego Airin lennosta 828, joka katosi ilmassa viideksi vuodeksi ja palasi sitten yllättäen. Sarjassa seurataan matkustajien ja heidän läheistensä elämää paluun jälkeen, kun he yrittävät sopeutua muuttuneeseen maailmaan ja selittää mystistä ilmiötä, joka vaikuttaa heihin kaikkiin.

Sarjan pääosissa ovat Melissa Roxburgh, Josh Dallas, Athena Karkanis, J.R. Ramirez, Luna Blaise, Jack Messina, Parveen Kaur ja Matt Long. He esittävät erilaisia hahmoja, jotka ovat joko lennon 828 matkustajia tai heidän perheenjäseniään tai ystäviään. Sarjassa nähdään myös muita sivurooleja, jotka liittyvät matkustajien tarinoihin tai tutkintaan lennon kohtalosta.

Sarja on jaettu neljään tuotantokauteen, joista ensimmäinen julkaistiin vuonna 2018 ja viimeinen vuonna 2021. Suomessa sarjaa voi katsoa Netflixistä tai C Moresta. Sarja on saanut sekavia arvosteluja kriitikoilta ja yleisöltä. Jotkut ovat pitäneet sarjan juonesta, hahmoista ja mysteeristä, kun taas toiset ovat kritisoineet sarjan epäloogisuuksia, kliseitä ja uskottavuuden puutetta.

Ketkä näyttelevät Manifest sarjassa?

Sarjan pääosissa ovat Melissa Roxburgh, Josh Dallas, Athena Karkanis, J.R. Ramirez, Luna Blaise, Jack Messina ja Parveen Kaur. Tässä osiossa esittelen heistä muutaman.

Melissa Roxburgh näyttelee Michaela Stonea, poliisia ja lennon 828 matkustajaa, joka yrittää sopeutua elämään viiden vuoden poissaolon jälkeen. Hänellä on yliluonnollinen kyky kuulla ääniä, jotka ohjaavat häntä tekemään asioita. Roxburgh on kanadalainen näyttelijä, joka on aiemmin esiintynyt muun muassa sarjoissa Supernatural, Valor ja Star Trek Beyond.

Josh Dallas näyttelee Ben Stonea, Michaelan veljeä ja lennon 828 matkustajaa, joka on älykäs professori ja perheenisä. Hän yrittää selvittää lennon mysteeriä ja suojella perhettään vaaroilta. Dallas on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka on tunnettu roolistaan David Nolanina eli Prinssi Komeana sarjassa Once Upon a Time.

Athena Karkanis näyttelee Grace Stonea, Benin vaimoa ja lennon 828 matkustajan Oliverin äitiä. Hän on rakastava ja vahva nainen, joka joutuu tekemään vaikeita valintoja perheensä hyväksi. Karkanis on kanadalainen näyttelijä, joka on näytellyt muun muassa sarjoissa The Expanse, Zoo ja The Border.

Manifest – ohjaus ja toteutus

Manifestiin ohjaus ja toteutus oli erittäin korkeatasoista. Ohjaaja Robert Zemeckiksen tekemä työ tarinan luomisessa ja sen esittämisessä oli loistavaa. Hänen ainutlaatuinen tyylinäkemyksensä oli selvästi esillä kaikissa tunnepitoisissa ja dramaattisissa hetkissä. 

Tuotannon standardit olivat niin ikään korkeat. Erityisesti huomiota kiinnittivät huolella suunniteltu musiikki ja äänimaisema, jotka lisäsivät sarjan syvyyttä ja monivärisyyttä. Myös tuotannon visuaalinen kuvaus oli erityisen kiehtovaa ja vangitsevaa.

Arviomme Manifest Netflix-sarjasta

Manifest on sarja, joka sopii niille, jotka pitävät yliluonnollisista ja jännittävistä tarinoista, joissa on paljon käänteitä ja salaisuuksia. Sarja ei kuitenkaan ole ehkä paras valinta niille, jotka etsivät realistista ja syvällistä draamaa, joka käsittelee ihmisten välisiä suhteita ja tunteita. Sarja on viihdyttävä ja koukuttava, mutta myös epätasainen ja hieman ennalta-arvattava.