Arvostelussa Chelsean etsivä TV-sarja

Chelsea Detective on uusi brittiläinen rikosdraama, joka on saanut paljon huomiota ja kiitosta sekä kotimaassaan että ulkomailla. Sarja kertoo nuoresta ja lahjakkaasta etsivästä, Chelsea Greenistä, joka ratkoo monimutkaisia ja jännittäviä murhatapauksia Lontoon sydämessä. 

Chelsea on rohkea, nokkela ja omaperäinen hahmo, joka ei pelkää haastaa auktoriteetteja tai rikkoa sääntöjä. Hänellä on myös oma henkilökohtainen draamansa, sillä hän yrittää selviytyä avioerostaan ja pitää huolta teini-ikäisestä tyttärestään.

Sarjan pääosassa nähdään loistava Olivia Colman, joka on tunnettu monista menestyneistä elokuvista ja tv-sarjoista, kuten The Crown, The Favourite ja Broadchurch. Colman onnistuu luomaan Chelseasta uskottavan ja sympaattisen hahmon, joka herättää katsojissa sekä ihailua että myötätuntoa. 

Hänen vastanäyttelijänään toimii David Tennant, joka esittää Chelsean työparia ja ystävää, etsivä Tom Hardyä. Tennant on myös erittäin taitava ja karismaattinen näyttelijä, joka on tuttu esimerkiksi Doctor Who -sarjasta ja Harry Potter -elokuvista. Colmanin ja Tennantin välinen kemia on erinomainen, ja heidän dialoginsa on nokkelaa ja hauskaa.

Sarja koostuu kahdeksasta tunnin mittaisesta jaksosta, joissa jokaisessa käsitellään eri murhatapausta. Tapaukset ovat monipuolisia ja yllättäviä, ja niissä hyödynnetään Lontoon historiaa, kulttuuria ja nähtävyyksiä. Sarja onnistuu pitämään katsojan otteessaan alusta loppuun, sillä se yhdistää taitavasti rikoksen ratkaisun, huumorin ja draaman. 

Sarja ei ole pelkkää viihdettä, vaan se myös käsittelee vakavia ja ajankohtaisia teemoja, kuten rasismia, korruptiota ja perheväkivaltaa.

Chelsea Detective on siis erittäin laadukas ja koukuttava tv-sarja, jota suosittelen kaikille rikosdraaman ystäville. Sarjaa voi katsoa Suomessa YLE Areena -palvelussa , jossa se on saatavilla kokonaisuudessaan. Sarja sopii niin rentoutumiseen kuin älylliseen haasteeseenkin, sillä se tarjoaa sekä viihdyttäviä että pohdituttavia hetkiä.

Chelsean Etsivä jaksot pähkinänkuoressa

Varoitus! Tämä osio sisältää juonipaljastuksia.

Jakso 1: Synnin palkka 1/2

Yksi mies kohtaa loppunsa metron alle jäädessään – mutta oliko tämä todellakin onnettomuus? Max Arnold, asuessaan veneessä ja palvellen lainvalvojana, tutkii rikoksia Thamesjoen varrella sijaitsevassa Chelsean hienostuneella alueella, jonka varjoisasta puolesta harva tietää.

Jakso 1: Synnin palkka 2/2

Uhrin äskettäiset hengelliset ilmestykset avaavat mysteerejä, joihin vastaukset paljastuvat käsialanäytteiden myötä. Mutta tarvitaanko lisäselvityksiä vielä näiden lisäksi?

Jakso 2: Tappavat herkut 1/2

Romanon suvun ravintolalla menee hyvin ja heidän uusi reseptikirjansa on ollut suuri menestys. Mutta kun yksi osakkaista löydetään murhattuna kodistaan, nousee pintaan palaneen hajua.

Jakso 2: Tappavat herkut 2/2

Tutkinnan edistyessä Max törmää häiritsevään yksityiskohtaan, joka antaa hänelle syvällisen pohdinnan aiheen. Mikä voisi olla elämässä niin arvokasta, että sen puolesta olisi valmis ottamaan hengen?

Jakso 3: Sankarin kuolema 1/2

Varaston yövartija löydetään kuolleena työpaikaltaan. Mies oli tunnettu rehellisestä ja rohkeasta luonteestaan, mutta kätkeekö tämä maine salaisuuden? Epäselvyydet käyttäytymisessä ja epämääräisen rahan löytyminen viittaavat eri suuntaan.

Jakso 3: Sankarin kuolema 2/2

Tutkinta ei etene ja se ei ole Maxin ainoa ongelma. Kun tapaus ottaa yllättävän käänteen, Maxille tulee kiire. Miten näin rehelliseksi mielletty toiminta voi kääntyä niin pahasti vinoon?

Jakso 4: Koulua vai elämää varten? 1/2

Yksityisen kansainvälisen koulun opettaja löydetään kuolleena kotonaan, mutta ilman murtoon viittaavia merkkejä. Oliko uhrin ja tekijän välillä jotain, joka sai uhrin avaamaan oven itse? Max Arnoldin tiimi ottaa rikostutkinnan haltuunsa.

Jakso 4: Koulua vai elämää varten? 2/2

Korkea-arvoisen koulun status ei takaa jokaiselle opiskelijalle asianmukaista kohtelua. Tämä havainto vie poliisin askeleen eteenpäin junnaavassa tutkinnassa. Onko muutos välttämätön ja voiko sitä todella estää?