Parhaat Netflix-sarjat 2024

On sanomattakin selvää, että vuodet 2023 ja 2024 ovat olleet loistavia vuosia sarjoille, erityisesti Netflixin osalta. Suoratoistojättiläinen on jatkanut laadukkaiden ja koukuttavien sarjojen tuottamista, jotka ovat sekä viihdyttäneet että haastaneet yleisönsä. 

Katselukertojen mukaan yleisön suosituimmat sarjat ovat olleet niin jännittäviä draamoja, nostalgisia kauhuseikkailuja, pimeitä komedioita kuin sydäntä raastavia true crime -tarinoita. 

Tässä artikkelissa tarkastelemme parhaimpia Netflix-sarjoja, ja sitä, mikä niissä on vetänyt katsojat puoleensa.

1. Squid Game, kausi 1

Lasten leikeistä inspiroitunut eteläkorealainen Netflix sarja, Squid Game on hurmannut yleisönsä synkällä tarinankerronnalla ja häkellyttävällä visuaalisuudella. Tässä sarjassa kilpailijat taistelevat hengestään eri peleissä päästäkseen käsiksi suureen palkintoon. Squid Game on nostanut rimaa tv-draamalle, tarjoten intensiivistä jännitystä, sosiaalista kommentaaria ja unohtumattomia hahmoja.

2. Stranger Things, kausi 4

Stranger Thingsin neljäs kausi pitää yllä sarjan mainetta nostalgiapitoisena kauhuseikkailuna, joka vie meidät jälleen Hawkinsin pikkukaupunkiin ja Upside Downin salaperäiseen maailmaan. Tämä kausi syventää hahmojen suhteita ja mysteereitä, mikä osoittaa sarjan pysyvän vahvana ja vetovoimaisena katsojille.

3. Wednesday

Tämä Addams Familyn pohjalta tehty uusi sarja keskittyy nuoren Wednesday Addamsin elämään. Sarja tarjoaa tumman komedian ystäville nautinnollisen katselukokemuksen, jossa yhdistyvät goottilainen estetiikka, terävä huumori ja mysteeri. Wednesdayn hahmon syventäminen lisää kiinnostavaa särmää tähän ikoniseen hahmoon.

4. Dahmer – Hirviö: Jeffrey Dahmerin tarina

Tämä dokumenttisarja syventyy tunnetun sarjamurhaajan, Jeffrey Dahmerin, elämään ja tekojen motiiveihin. Kiehtova, joskin pelottava sarja tuo esille ihmisen pimeän puolen ja osoittaa, kuinka elämä voi mennä niin hirveästi pieleen. Tämä Netflix sarja on perusteellisesti tutkittu ja hyvin toteutettu, mutta sen aihe vaatii katsojalta vahvaa hermoa.

5. Rahapaja, kausi 5

Rahapaja on ollut yksi Netflixin suosituimmista sarjoista, ja sen viides kausi pitää yllä sarjan laadukasta jännitystä ja monimutkaista juonta. Ryhmän suunnitelmien ja poliisin välinen kissa ja hiiri -leikki pitää katsojan jännityksessä alusta loppuun. Kiehtovat hahmot ja yllättävät käänteet pitävät yleisön myös otteessaan.

6. Bridgerton, kausi 2

Bridgertonin toinen kausi tarjoaa jälleen ylellistä puvustusta, romanttisia kohtauksia ja terävää yhteiskunnallista kommentaaria. Tämä kausi keskittyy uusiin hahmoihin ja heidän rakkaustarinoihinsa, samalla kun vanhat tutut hahmot saavat uusia juonikuvioita. Sarja on onnistunut pitämään yllä tyylikkyyttä ja houkuttelevuutta, joka teki siitä alun perin suositun.

7. Bridgerton, kausi 1

Bridgertonin ensimmäinen kausi esitteli katsojille Regency-ajan Englannin loiston ja glamourin, sekä Daphnen ja Simonin kiehtovan rakkaustarinan. Sen terävät hahmot, kihelmöivät romanssit ja kauniit maisemat tekivät sarjasta välittömän hittin.

8. Rahapaja, kausi 4

Rahapajan neljäs kausi jatkaa jännittävää ryöstötarinaa. Vaikka sarja saattaa olla tässä vaiheessa hieman ennalta-arvattavissa, se ei estä sitä olemasta koukuttava ja viihdyttävä, kiitos sen monimutkaisten hahmojen ja juonenkäänteiden.

9. Stranger Things, kausi 3

Stranger Thingsin kolmas kausi tarjoaa lisää yliluonnollisia kauhuelementtejä ja 80-luvun nostalgiaa. Tämä kausi nostaa panoksia korkeammalle ja laajentaa Hawkinsin maailmaa, säilyttäen samalla sarjan sydämen ja huumorin.

10. Lucifer, kausi 5

Luciferin viides kausi jatkaa tarinaa Saatanasta, joka on kyllästynyt helvetin hallintaan ja siirtynyt Los Angelesiin. Tässä kaudessa sarja jatkaa kiehtovan yliluonnollisen draaman yhdistämistä rikoksien maailmaan tuttuun tapaan. Sarjan omaperäisyys ja Tom Ellisin karisma pitävät sen edelleen katsojien suosiossa.

PS Jos et löydä jotain sarjaa Suomen Netflixistä, hyvä VPN mahdollistaa sarjan katsomisen esimerkiksi USA Netflixin kautta.

Katso myös: Parhaat Netflix-elokuvat