Arvostelussa Wednesday sarja

Netflixin uusi Wednesday-sarja on herättänyt paljon kiinnostusta goottikulttuurin ystävien keskuudessa. Sarjan luoja on Tim Burton, joka on tunnettu synkistä ja omaperäisistä elokuvistaan. 

Wednesday kertoo Addamsin perheen tyttärestä, joka joutuu opiskelemaan Kuunapäivän opistolla. Sarjassa yhdistyy goottikulttuuri, teiniangstia, kasvutarinaa ja murhamysteeriä.

Sarjan ensimmäinen kausi julkaistiin toukokuussa 2021 ja se on saanut paljon huomiota sosiaalisessa mediassa. Jenna Ortega esittää nimikkohahmo Wednesday Addamsia, ja hänen roolisuorituksensa on saanut paljon kehuja. Sarjassa nähdään myös Catherine Zeta-Jones ja Luis Guzmán Addamsin perheen vanhempina.

Sarjan yleiskatsaus

Wednesday on Netflixin uusi sarja, joka perustuu The Addams Family -elokuvista tuttuun Wednesday Addams -hahmoon. Sarja on ohjattu Tim Burtonin toimesta, joten se on täynnä hänen tunnistettavaa tyyliään ja visuaalista estetiikkaansa.

Sarja seuraa Wednesdayn elämää Kuunapäivän opistossa, jossa hän yrittää sopeutua uuteen ympäristöön ja löytää paikkansa maailmassa. Tarina yhdistää goottilaisia elementtejä, teiniangstia, kasvutarinaa ja murhamysteeriä, joten se on täynnä jännitystä ja draamaa.

Sarjan pääosassa nähdään Jenna Ortega, joka esittää Wednesday Addamsia. Hän onnistuu tuomaan hahmoon sopivasti synkkyyttä ja sarkasmia, mikä tekee hänestä erittäin kiinnostavan ja moniulotteisen hahmon.

Wednesday on saanut positiivista palautetta erityisesti sen visuaalisesta ilmeestä ja Burtonin ohjauksesta. Netflix-sarja on myös onnistunut modernisoimaan The Addams Family -konseptia sopivasti, joten se ei tunnu vanhanaikaiselta tai vanhentuneelta.

Kaiken kaikkiaan Wednesday on erittäin onnistunut sarja, joka tarjoaa jännittävän ja viihdyttävän tarinan kaikille goottilaisesta estetiikasta ja synkästä huumorista pitäville katsojille.

Hahmojen analyysi

Päähenkilö

Wednesday Addams on sarjan päähenkilö ja opiskelija Kuunapäivän opistossa. Wednesday on älykäs, sarkastinen ja hieman synkkä teini-ikäinen, joka tutkii murhasarjaa ja hankkii samalla uusia ystäviä ja vihollisia. Hänen vanhempansa, Morticia ja Gomez Addams, ovat myös osa sarjan hahmokaartia.

Wednesdayn hahmo on monimutkainen ja syvä. Hän on kasvamassa teini-ikäisestä nuoreksi aikuiseksi ja käsittelee samalla monia henkilökohtaisia haasteita. Hänen hahmonsa kehitys on keskeinen osa sarjan juonta.

Sivuhahmot

Sarjassa on useita sivuhahmoja, jotka tuovat oman lisänsä tarinaan. Yksi merkittävimmistä sivuhahmoista on Enid Sinclair, Wednesdayn kämppäkaveri Kuunapäivän opistossa. Enid on pirteä ja valoisa ihmissusi, joka on Wednesdayn vastakohta luonteeltaan. 

Heidän ystävyytensä kehittyy sarjan edetessä.

Toinen merkittävä sivuhahmo on Bianca Barclay, Wednesdayn kilpailija Kuunapäivän opistossa. Bianca on kunnianhimoinen ja manipuloiva, ja hän yrittää jatkuvasti horjuttaa Wednesdayn asemaa koulussa. Hänen hahmonsa tarjoaa jännitettä ja draamaa sarjaan.

Lisäksi sarjassa on monia muita sivuhahmoja, kuten opettajia ja muita opiskelijoita, jotka tuovat oman lisänsä tarinaan. Kaikki hahmot ovat hyvin kirjoitettuja ja tarjoavat kiinnostavan kuvan Kuunapäivän opiston oppilaiden elämästä.

Juonen kehitys

Wednesday-sarja alkaa, kun Wednesday Addams (Jenna Ortega) eristetään koulusta. Hänen vanhempansa Morticia (Catherine Zeta-Jones) ja Gomez (Luis Guzmán) lähettävät hänet Kuunapäivän opistoon, jossa he itse aikoinaan rakastuivat. Wednesdayn elämä muuttuu kertaheitolla, kun hän tapaa uusia ystäviä ja joutuu ratkaisemaan murhamysteerejä.

Sarjan juoni kehittyy nopeasti, kun Wednesdayn ystäväksi tulee Lucas (Isaac Ordonez), joka on tullut Kuunapäivän opistoon yhdessä Wednesdayn kanssa. Lucas on kotoisin kylästä, joka vastustaa opiston laajentumista. Wednesday ja Lucas yrittävät selvittää kylän asukkaiden murhaa ja samalla taistella opiston puolesta.

Juonen kehityksessä on paljon käänteitä ja yllätyksiä, jotka pitävät katsojan jännityksessä. Sarja käsittelee myös Wednesdayn kasvutarinaa ja teiniangstia. Wednesdayn hahmo on monipuolinen ja mielenkiintoinen, ja hänen suhteensa vanhempiinsa ja ystäviinsä kehittyy sarjan aikana.

Wednesday-sarjan juoni on hyvin rakennettu ja tarjoaa katsojalle paljon draamaa ja jännitystä. Sarja onnistuu yhdistämään goottitytön kasvutarinan, murhamysteerin ja perheen draaman onnistuneesti.

Kriittinen arviointi

Vahvuudet

Wednesday on ainutlaatuinen sarja, joka yhdistää Addams-perheen perinteisiä elementtejä moderniin teini-draamaan. Sarja on visuaalisesti upea ja sisältää paljon huumoria, joka sopii hyvin Addams-perheen maailmaan. Jenna Ortegan esittämä Wednesday on loistava päähenkilö, joka onnistuu välittämään teiniangstin ja murhamysteerin yhdistelmän.

Sarja onnistuu myös tuomaan esiin monia tärkeitä teemoja, kuten identiteetin löytämistä ja itsenäistymistä. Lisäksi sarjassa on paljon erilaisia sivuhahmoja, jotka ovat mielenkiintoisia ja moniulotteisia.

Heikkoudet

Vaikka sarjassa on paljon vahvuuksia, siinä on myös joitain heikkouksia. Sarjan juoni on välillä hieman sekava, ja tarina etenee hitaasti. Lisäksi jotkut hahmot jäävät sarjassa hieman vähemmälle huomiolle, mikä on sääli.

Toinen heikkous on sarjan väkivaltaisuus. Vaikka sarja on suunnattu teini-ikäisille, siinä on paljon graafista väkivaltaa, joka voi olla häiritsevää herkemmille katsojille.

Kaiken kaikkiaan Wednesday on kuitenkin erittäin onnistunut sarja, joka tarjoaa mielenkiintoisen ja visuaalisesti upean katselukokemuksen.

Loppupäätelmä

Wednesday-sarja onnistuu yhdistämään The Addams Familysta tutun goottitytön teiniangstia, kasvutarinaa ja murhamysteeriä. Sarja tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen Addamsin perheen maailmaan, joka on täynnä synkkää huumoria ja kauhuelokuvien elementtejä.

Sophie Simnett tekee loistavaa työtä Wednesday Cooperin roolissa, joka yrittää selviytyä äitinsä poismenosta ja löytää paikkansa maailmassa. Elizabeth Lail ja Dustin Milligan ovat myös vakuuttavia rooleissaan.

Sarjan tarina on hyvin kirjoitettu ja jännittävä. Murhamysteeri pitää katsojan otteessaan ja lopetus on yllättävä. Sarjan visuaalinen ilme on myös erittäin vaikuttava, ja Tim Burtonin ohjaus tuo siihen oman leimansa.

Kaiken kaikkiaan Wednesday-sarja on erittäin onnistunut spin-off The Addams Family -sarjasta. Se tarjoaa kiehtovan ja viihdyttävän katsauksen Addamsin perheen maailmaan, joka on täynnä synkkää huumoria ja kauhuelokuvien elementtejä.