Arvostelussa: The Watcher – Netflixin uusi jännityssarja

Netflixin uusi seitsemän osainen minisarja The Watcher on herättänyt paljon keskustelua ja huomiota. Sarja perustuu tositapahtumiin ja kertoo Brannockin perheestä, joka ostaa unelmiensa talon, mutta joutuu kohtaamaan karmivia tapahtumia. 

Pääosissa nähdään Naomi Watts, Bobby Cannavale, Isabel Gravitt ja Luke Davis Blumm.

Sarjan jännittävä juoni ja karmivat tapahtumat ovat saaneet katsojat koukkuun. The Watcher on herättänyt myös keskustelua siitä, kuinka paljon sarja perustuu todellisiin tapahtumiin. 

Sarjan tekijät ovat kuitenkin vahvistaneet, että tarina on osittain totta ja perustuu tositapahtumiin. Sarjassa seurataan Brannockin perheen kamppailua salaperäisen lähettäjän lähettämien uhkaavien kirjeiden kanssa, jotka saavat perheen elämän muuttumaan painajaiseksi.

The Watcherin tausta

The Watcher on Netflixin kauhudraamasarja, joka perustuu tositapahtumiin. Sarjan luojat ovat Tony Basgallop ja Ryan Murphy. Basgallop on brittiläinen käsikirjoittaja, joka on työskennellyt aiemmin muun muassa sarjojen 24: Live Another Day ja Berlin Station parissa. 

Murphy taas on yhdysvaltalainen tv-tuottaja, joka tunnetaan muun muassa sarjoista American Horror Story, Glee ja Pose.

The Watcherin tuotanto alkoi vuonna 2020, ja sarja julkaistiin Netflixissä vuonna 2021. Sarjaa tuottivat Murphy ja Ian Brennan. Pääosissa sarjassa nähdään muun muassa Kathryn Hahn, Finn Wittrock ja Linda Emond.

The Watcher rooleissa – päähenkilöt

The Watcher kertoo tositarinan Derek ja Maria Broaddusista, pariskunnasta, joka osti vuonna 2014 talon idyllisessä New Jerseyn esikaupungissa Westfieldissä. Talon ostamisen jälkeen he alkoivat saada outoja kirjeitä, joissa talon ”tarkkailija” kertoi tuntevansa talon historian ja asukkaat. Kirjeissä oli uhkauksia ja vihjauksia, jotka saivat Broaddusin perheen pelkäämään henkensä edestä.

Päähenkilöinä sarjassa nähdään Kathryn Hahn ja Finn Wittrock, jotka esittävät Mariaa ja Derekia Broaddusia. Linda Emond näyttelee Angela ja Benin äitiä Judithin roolia. Muita rooleja sarjassa näyttelevät muun muassa Michael Rispoli, Bill Camp ja Will Brill.

Juoni ja teemat

Netflixin The Watcher on seitsemän osainen minisarja, joka perustuu tositapahtumiin. Sarjan pääosassa on Brannockin perhe, joka muuttaa uuteen taloon, mutta pian heidän elämänsä muuttuu painajaiseksi karmivien kirjeiden myötä.

Kirjeiden lähettäjä, joka kutsuu itseään nimellä Watcher, uhkailee perhettä ja kertoo tarkkailevansa heitä. Sarja seuraa perheen kamppailua selviytyäkseen Watcherin uhkauksilta ja paljastaa, kuka lähettäjä todella on.

Pääteemat

Sarjan pääteemat liittyvät perheen selviytymiseen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen. The Watcher käsittelee myös pelkoa ja ahdistusta, joita perhe kokee, kun heidän kotiinsa tunkeutuu tuntematon henkilö. 

Sarja nostaa esiin myös yksityisyyden ja turvallisuuden välisen suhteen, kun perheen koti muuttuu painajaiseksi. Lisäksi sarja käsittelee median roolia tapahtumien käsittelyssä ja sen vaikutusta perheen elämään.

Sarja on saanut paljon huomiota sen jälkeen, kun se julkaistiin Netflixissä. The Watcher onnistuu luomaan jännittävän ja pelottavan tunnelman, joka pitää katsojan otteessaan. Sarja on erittäin suositeltavaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tositapahtumiin perustuvista mysteeritrillereistä.

Vastaanotto ja arvostelut

Netflixin The Watcher -sarja on herättänyt paljon keskustelua ja kiinnostusta yleisössä. Monet ovat olleet kiinnostuneita katsomaan sarjan, joka perustuu tositapahtumiin. Sarjan julkaisun jälkeen sosiaalisessa mediassa on näkynyt paljon keskustelua sen karmivista tapahtumista ja jännittävästä juonesta.

Kriitikkojen arvostelut

Kriitikot ovat olleet hieman jakautuneita The Watcherin suhteen. Jotkut ovat kehuneet sarjaa sen jännittävästä juonesta ja näyttelijöiden suorituksista, kun taas toiset ovat arvostelleet sitä sen hidastempoisuudesta ja ennalta-arvattavuudesta.

Helsingin Sanomien arvostelussa todetaan, että ”The Watcher on perusvarmaa katsottavaa, mutta se ei nouse sarjamurhaajadraamojen eliittiin.” Toisaalta Iltalehden arvostelussa sanotaan, että ”The Watcher on koukuttava ja karmiva sarja, joka pitää katsojan otteessaan loppuun asti.”

Loppupäätelmä

The Watcher on seitsemän osainen minisarja, joka perustuu tositapahtumiin. Sarjan pääosissa nähdään Naomi Watts, Bobby Cannavale, Isabel Gravitt ja Luke Davis Blumm. Sarjan kertoma tarina on karmiva ja piinaava, joka pitää katsojan otteessaan alusta loppuun asti.

Sarjan keskiössä on Brannockin perhe, joka muuttaa unelmiensa taloon lähiössä. Pian perheen elämä muuttuu painajaiseksi, kun he saavat karmivia kirjeitä tuntemattomalta lähettäjältä. Kirjeiden sisältö on pelottavaa ja uhkaavaa, ja perheen on pakko selvittää, kuka lähettäjä on ja mitä hän haluaa.

Sarjan tarina on hyvin kerrottu, ja se pitää katsojan otteessaan alusta loppuun asti. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan, ja erityisesti Naomi Watts ja Bobby Cannavale tekevät loistavaa työtä perheen vanhempina.

Kaiken kaikkiaan The Watcher on hyvin tehty ja koukuttava sarja, joka sopii erityisesti niille, jotka pitävät kauhutarinoista ja jännityksestä. Sarjan loppuratkaisu on yllättävä ja tyydyttävä, ja se jättää katsojan pohtimaan tarinan tapahtumia vielä pitkään sarjan loppumisen jälkeen.