Arvostelussa: Anatomy of Scandal

Netflixin uusi minisarja Anatomy of Scandal on herättänyt paljon huomiota ympäri maailmaa. Sarja perustuu Sarah Vaughanin bestselleriin ja kertoo tarinan yhdestä oikeudenkäynnistä. 

Kuuden jakson mittainen Netflix-sarja seuraa brittiläistä eliittiä ja sen jäseniä, jotka joutuvat skandaalin keskelle.

Sarjan pääosissa nähdään Sienna Miller, Michelle Dockery, Rubert Friend, Naomi Scott sekä Josette Simon. Sarja on saanut melko ristiriitaisia arvioita, mutta monet ovat ylistäneet sen näyttelijäsuorituksia ja kuvauksen tyylikkyyttä. Sarja onnistuu luomaan jännitteitä ja pitämään katsojat otteessaan jakso jaksolta.

Anatomy of Scandal on draamakategoriaan kuuluva sarja, joka käsittelee ajankohtaisia ja tärkeitä teemoja. Sarja tarjoaa katsojilleen ajattelemisen aihetta ja herättää keskustelua yhteiskunnallisista kysymyksistä. 

Sarjan arvostelu on ollut monipuolista, mutta yhtä kaikki, se on herättänyt paljon kiinnostusta ympäri maailmaa.

Yleiskatsaus

Anatomy of Scandal rooleissa – päähenkilöt

”Anatomy of Scandal” on Sarah Vaughanin bestselleriin perustuva minisarja, jossa seurataan kolmea päähenkilöä: Sophie Whitehousea, hänen aviomiestään Jamesia ja lakimiestä, joka yrittää saada Jamesin tuomituksi raiskauksesta.

Sophie on entinen näyttelijä ja naimisissa vaikutusvaltaisen poliitikon Jamesin kanssa. Heillä on kaksi lasta ja he elävät ylellistä elämää Lontoossa. Sophie on aluksi varma miehensä syyttömyydestä, mutta kun todisteet alkavat kasautua, hän joutuu kohtaamaan kipeän totuuden.

James on karismaattinen ja menestyvä poliitikko, joka on tottunut saamaan haluamansa. Hän on vakuuttunut siitä, että häntä vastaan nostetut syytteet ovat perättömiä, mutta hänen itsevarmuutensa alkaa horjua, kun hänen menneisyydestään paljastuu yllättäviä yksityiskohtia.

Lakimies Kate Woodcroft on päättäväinen ja omistautunut työlleen. Hän uskoo vahvasti Jamesin syyllisyyteen ja yrittää saada hänet tuomituksi. Kate joutuu kuitenkin kohtaamaan vastustusta niin oikeussalissa kuin sen ulkopuolellakin.

Juoni

Sarja koostuu kuudesta osasta, joissa käsitellään yhtä oikeudenkäyntiä. Tarina alkaa siitä, kun Jamesin entinen harjoittelija Olivia Lytton syyttää häntä raiskauksesta. James kiistää syytökset ja hänen vaimonsa Sophie on aluksi varma miehensä syyttömyydestä.

Kun todisteet alkavat kuitenkin kasautua, Sophien on pakko myöntää, että hänen miehensä ei ehkä olekaan se, joka hän on luullut hänen olevan. Samalla paljastuu yhä enemmän yksityiskohtia Jamesin menneisyydestä ja hänen suhteestaan Olivian kanssa.

Kate Woodcroft yrittää saada Jamesin tuomituksi, mutta hänen tiensä on vaikea. Jamesin vaikutusvaltaiset ystävät ja perhe yrittävät kaikkensa estää hänen tuomitsemisensa, ja Kate joutuu kohtaamaan vastustusta myös oikeussalissa.

Sarjan loppuratkaisu on yllättävä ja jättää katsojan pohtimaan moraalisia kysymyksiä. ”Anatomy of Scandal” on vangitseva draama, joka käsittelee tärkeitä ja ajankohtaisia teemoja.

Kirjailijan tausta

Sarah Vaughan on englantilainen kirjailija, joka on kirjoittanut useita menestyneitä romaaneja. Hän on syntynyt vuonna 1976 ja kasvanut Lontoossa. Hän on opiskellut englantia Cambridgen yliopistossa ja sen jälkeen työskennellyt toimittajana. 

Sarah Vaughan on kirjoittanut artikkeleita useisiin lehtiin ja julkaisuihin, kuten The Guardian, The Sunday Times ja The Independent.

Vaughanin ensimmäinen romaani, The Art of Baking Blind, ilmestyi vuonna 2014. Se oli menestys ja sai hyvät arvostelut. Hän on kirjoittanut myös muita romaaneja, kuten Anatomy of a Scandal, johon Netflixin minisarja perustuu. 

Romaani ilmestyi vuonna 2017 ja se oli myös menestys. Se kertoo tarinan Westminsterin poliittisesta eliitistä ja raiskaussyytteestä, joka ravistelee heidän elämäänsä.

Vaughanin kirjoitustyyli on selkeä ja sujuva. Hän käsittelee usein yhteiskunnallisia aiheita, kuten naisten oikeuksia ja sukupuolten välisiä suhteita. Hänen teoksensa ovat saaneet paljon huomiota ja hän on voittanut useita palkintoja, kuten British Book Awardsin vuonna 2018.

Vaughan on myös perheenäiti ja hän on kertonut haastatteluissa, että hänen perheensä on tärkein asia hänen elämässään. Hän on myös intohimoinen ruoanlaittaja ja leipuri. Hän on kirjoittanut myös ruokakirjan, The Farmhouse Kitchen, joka sisältää reseptejä ja tarinoita hänen lapsuudestaan ja perheestään.

Kriittinen arviointi

Anatomy of Scandal on Netflixin minisarja, joka kertoo yhdestä oikeudenkäynnistä. Sarja perustuu Sarah Vaughanin bestselleriin ”Anatomy of Scandal”. Sarjan kieli ja tyyli ovat sopivan vakavia, mutta samalla helppoja seurata. Dialogi on sujuvaa ja luontevaa, ja sarja onnistuu välittämään tunnelmia ja tunteita hyvin.

Rakenne ja juoni

Sarjan rakenne on selkeä ja juoni etenee hyvin. Sarja on jaettu kuuteen osaan, mikä tekee siitä sopivan pituisen. Tarina on hyvin rakennettu ja jännite säilyy alusta loppuun asti.

Hahmojen hehitys

Anatomy of Scandal -sarjan hahmot ovat monipuolisia ja kiinnostavia. Heidän väliset suhteensa kehittyvät uskottavasti ja luontevasti. Sarja käsittelee monia ajankohtaisia teemoja, kuten seksuaalista häirintää ja valta-asemassa olevien henkilöiden vastuuta.

Kaiken kaikkiaan Anatomy of Scandal on hyvin tehty ja viihdyttävä sarja, joka onnistuu välittämään vakavia teemoja sopivan kevyellä otteella.

Yhteenveto

Anatomy of Scandal on Netflixin kuusiosainen minisarja, joka perustuu Sarah Vaughanin bestselleriin ”Anatomy of Scandal”. Sarjan pääosissa nähdään Sienna Miller, Michelle Dockery, Rubert Friend, Naomi Scott sekä Josette Simon. 

Sarjan keskiössä on Sophien, vaikutusvaltaisen poliitikon vaimon, elämä, joka romahtaa, kun skandaali paljastuu ja mies joutuu syytteeseen järkyttävästä rikoksesta.

Sarja on saanut sekalaisia arvioita. HS.fi:n mukaan sarja epäonnistuu niin aviokuvauksena kuin skandaalisisältönäkin, kun taas Nettiruudun arvostelussa sarjaa kehutaan hyvin kirjoitetuksi ja näytellyksi. 

Kaiken kaikkiaan Anatomy of Scandal on mielenkiintoinen sarja, joka tarjoaa katsojilleen hyvin kirjoitetun ja näytellyn tarinan. Vaikka sarjan arvioissa onkin ollut eroja, se on silti hyvä valinta niille, jotka haluavat katsoa jännittävän draamasarjan.