Arvostelussa Rounders

Rounders on vuonna 1998 julkaistu elokuva, joka kertoo pokerinpelaajista ja heidän elämästään. Elokuvan pääosissa nähdään Matt Damon, Edward Norton ja John Malkovich. Elokuva on saanut positiivista palautetta niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin ja se on noussut kulttimaineeseen pokerinpelaajien keskuudessa.

Rounders on kiehtova elokuva, joka kuljettaa katsojan mukanaan pokerin maailmaan. Elokuva kuvaa pokerinpelaajien elämää ja heidän intohimoaan peliin. Elokuvan päähenkilö Mike McDermott (Matt Damon) on taitava pokerinpelaaja, joka joutuu tekemään ratkaisevan päätöksen peliuran ja perhe-elämän välillä. 

Rounders – Yleiskatsaus

Rounders on vuonna 1998 julkaistu pokeriaiheinen draamaelokuva, jonka ohjasi John Dahl. Elokuvan pääosissa nähdään Matt Damon ja Edward Norton. Elokuva kertoo entisestä pokerinpelaajasta Mike McDermottista (Damon), joka yrittää auttaa ystäväänsä Wormia (Norton) selviämään koronkiskureiden kynsistä.

Elokuva sijoittuu New Yorkiin, jossa Mike yrittää rakentaa uutta elämäänsä opiskelun ja työskentelyn avulla, mutta hänen menneisyytensä pokerinpelaajana vetää häntä puoleensa. Mike päätyy auttamaan Wormia, joka on joutunut velkakierteeseen petkuttamalla muita pelaajia. He yrittävät kerätä tarvittavat rahat pelaamalla pokeria.

Rounders on saanut positiivista palautetta erityisesti pokerifanien keskuudessa. Elokuva on myös vaikuttanut merkittävästi kasinoiden ja pokeripelien suosion kasvuun. Vaikka Rounders ei menestynyt kovin hyvin teattereissa, se on saanut kulttimaineen ja siitä on tullut todella suosittu elokuva pokerinpelaajien keskuudessa.

Juoni ja hahmot

Rounders on vuonna 1998 ensi-iltansa saanut pokeriaiheinen elokuva, jonka ohjasi John Dahl. Elokuva kertoo Mike McDermottista, joka on himo pokeripelaaja. Hän menettää kaiken pelaamalla KGB-nimiselle venäläiselle, mutta päättää aloittaa alusta ja lopettaa pelaamisen. Mike aloittaa opiskelun ja tapaa tyttöystävänsä Joyn, joka ei pidä pokerista.

Mike ei kuitenkaan pysty vastustamaan houkutusta ja palaa pokeripöytiin. Hän tapaa vanhan ystävänsä Wormin, joka on vastikään vapautunut vankilasta. Worm huijaa Mikea ja he joutuvat velkaantumaan vaarallisille ihmisille. He yrittävät pelata itsensä ulos veloistaan, mutta heidän tilanteensa vain pahenee.

Elokuva on täynnä erilaisia hahmoja, jotka ovat kaikki erittäin uskottavia ja mielenkiintoisia. Matt Damonin esittämä Mike McDermott on loistava päähenkilö, joka on taitava pokerinpelaaja ja samalla hyvin inhimillinen ihminen. 

Edward Nortonin esittämä Worm on erittäin karismaattinen hahmo, joka on kuitenkin myös epäluotettava ja hankala. John Malkovichin esittämä KGB on pelottava hahmo, joka on myös erittäin älykäs ja taitava pokerinpelaaja. 

Kaikki elokuvan näyttelijät tekevät erinomaista työtä rooleissaan ja luovat uskottavan ja jännittävän tarinan.

Visuaalinen toteutus

Visuaalinen toteutus on tärkeä osa onnistunutta elokuvaa. Tässä Rounders – Ässä hihassa -elokuvan arvostelussa visuaalinen toteutus ei kuitenkaan ole merkittävässä roolissa, sillä kyseessä on draamaelokuva, joka keskittyy tarinan kerrontaan ja henkilöhahmojen kehitykseen. Elokuva ei sisällä erityisiä visuaalisia efektejä tai näyttäviä kohtauksia, jotka vaatisivat huomiota graafiselta puolelta.

Ääni ja musiikki

Roundersin ääniraita on vahva ja sopii hyvin elokuvan teemaan. Elokuvan alkumusiikki on erityisen tunnelmallinen ja luo hyvän pohjan elokuvan juonelle. Elokuvan äänitehosteet ovat myös hyvin toteutettuja ja lisäävät jännitystä pelikohtauksiin.

Musiikin suhteen elokuva onnistuu luomaan hyvän tunnelman. Elokuvassa kuullaan useita eri musiikkikappaleita, jotka tukevat hyvin elokuvan juonta. Erityisesti elokuvan lopussa kuultava kappale on hyvin valittu ja sopii hyvin elokuvan tunnelmaan.

Kaiken kaikkiaan Roundersin ääni ja musiikki ovat hyvin toteutettuja ja tukevat hyvin elokuvan juonta ja tunnelmaa.

Yleisön vastaanotto

Rounders – Ässä hihassa sai ensi-iltansa jo vuonna 1998 ja se on kerännyt vuosien saatossa suuren fanikunnan. Elokuvan julkaisun jälkeen sen suosio on vain kasvanut, ja se on tullut tunnetuksi yhtenä parhaista pokerielokuvista.

Monet elokuvan fanit ovat kehuneet sen realistisuutta ja tarkkaa kuvausta pokerimaailmasta. 

Vaikka elokuva onkin saanut paljon kiitosta, on se myös saanut kritiikkiä. Jotkut ovat arvostelleet elokuvan juonta ja käsikirjoitusta, ja sanoneet sen olevan liian ennalta-arvattava. Toiset ovat kritisoineet elokuvan naisnäyttelijöiden roolien vähäisyyttä ja heidän stereotyyppisiä rooleja.

Yhteenveto

Rounders on vuonna 1998 julkaistu elokuva, joka kertoo kahdesta ystävyksestä, jotka ovat intohimoisia pokerinpelaajia. Elokuva onnistuu luomaan jännittävän ja kiehtovan tarinan, joka pitää katsojan otteessaan alusta loppuun asti.

Elokuva käsittelee pokerinpelaamisen lisäksi ystävyyttä, pettämistä ja koston kierrettä. Rounders onnistuu käsittelemään näitä teemoja monitahoisesti ja antaa katsojalle paljon pohdittavaa. Elokuva on myös visuaalisesti vaikuttava ja tarjoaa hienoja kuvia pokeripöydästä ja sen ympäriltä.

Kaiken kaikkiaan Rounders on onnistunut elokuva, joka tarjoaa hyvin kerrotun tarinan ja jännittävän tunnelman. Elokuva onnistuu käsittelemään monia teemoja ja antaa katsojalle paljon pohdittavaa. Vaikka elokuva on jo yli kahdenkymmenen vuoden ikäinen, se on edelleen ajankohtainen ja viihdyttävä.