Parhaat lasten elokuvat

Tällä sivulla esittelemme kymmenen suosittua lasten elokuvaa, jotka tarjoavat mukaansatempaavaa viihdettä kaikenikäisille. Listalta löytyy sekä vanhoja klassikoita että uudempia hittielokuvia, joten jokaiselle katsojalle löytyy varmasti jotakin mielenkiintoista katsottavaa.

1. Leijonakuningas (1994)

Disney-klassikko, ”Leijonakuningas”, on sydäntä liikuttava tarina Simbasta, joka on tuleva leijonalauman johtaja. Simba joutuu kohtaamaan traagisen menetyksen ja kavalluksen, mutta hän löytää itsensä ja palaa ottamaan oikean paikkansa Kuningaskunnassa. 

Elokuvan musiikki on sävelletty yhdessä Elton Johnin kanssa, ja se sisältää unohtumattomia kappaleita, kuten ”Circle of Life”.

2. Nemoa etsimässä (2003)

Pixar-studio on luonut kiehtovan vedenalaisen maailman elokuvassa ”Nemoa etsimässä”. Elokuvassa seurataan klovnikalan, Marlinin, uskomatonta matkaa ympäri valtamerta löytääkseen poikansa Nemon. Tämä seikkailu tuo esille lukuisia unohtumattomia hahmoja, kuten unohtavaisen kirjokalan Dorin, ja tarjoaa tärkeitä opetuksia perheen merkityksestä ja ystävyydestä.

3. Inside Out (2015)

Inside Out tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman ihmisen mielen toimintaan. Elokuvassa seurataan 11-vuotiaan Rileyn tunteita – Iloa, Surua, Pelkoa, Vihaa ja Inhoa – kun hän kohtaa elämänsä suuria muutoksia. Elokuva on syvällinen ja koskettava tarina kasvamisesta, ja se on täynnä huumoria sekä opetusta tunteiden käsittelystä.

4. Frozen (2013)

Frozen kertoo lumoavan tarinan kahdesta sisaresta, Elsa ja Anna, jotka kohtaavat monia vaikeuksia yrittäessään pelastaa kotimaansa Arandellen ikuista talvesta. Frozenin lumoava animaatio, voimakkaat hahmot ja tarttuva musiikki, erityisesti hitti ”Let it Go”, ovat tehneet siitä nykyajan klassikon.

5. Harry Potter ja viisasten kivi (2001)

Ensimmäinen osa maagisesta Harry Potter -elokuvasarjasta vie meidät mukaansa noitien ja velhojen maailmaan. Elokuvassa nuori orpo Harry Potter saa tietää olevansa velho ja aloittaa opiskelun Tylypahka-nimisessä noitien ja velhojen koulussa. Elokuva on täynnä taikaa, seikkailua ja ystävyyttä.

6. Toy Story (1995)

Pixarin ”Toy Story” tarjoaa uuden näkökulman lasten lelujen elämään. Elokuva kertoo lelujen, kuten Sheriffi Woodyn ja Buzz Lightyearin, seikkailuista ja ystävyydestä, kun he joutuvat selviytymään erilaisista haasteista ja pelastamaan ystävänsä. Elokuva on täynnä huumoria, jännitystä ja koskettavia hetkiä.

7. Coco (2017)

Pixarin ”Coco” vie katsojan Meksikon päivä kuolleiden juhlan sydämeen, jossa nuori Miguel paljastaa perheensä sukupolvien vanhan mysteerin. Elokuva tutkii perheen perintöä, unelmien ja perinteiden välistä tasapainoa, sekä musiikin voimaa.

8. Kätyrit (2015)

”Kätyrit” seuraa keltaisten, kapselinmuotoisten olentojen, eli kätyrien, seikkailuja heidän etsiessään pahaa johtajaa. Elokuva tarjoaa huumoria ja toimintaa, joka viihdyttää niin lapsia kuin aikuisiakin.

9. Totoro (1988)

Studio Ghiblin ”Totoro” on sydäntä lämmittävä tarina kahdesta tytöstä, jotka muuttavat maalle ja löytävät metsänhenkien maailman. Totoro, suuri harmaa metsänhenki, tulee tyttöjen ystäväksi ja opastaa heitä luonnon ihmeiden maailmassa.

10. Zootropolis (2016)

Disneyn ”Zootropolis” vie meidät eläinten asuttamaan kaupunkiin, jossa jokainen voi olla mitä tahansa. Elokuvassa seurataan poliisikani Judy Hoppsin ja huijari Kettu Nick Wilden seikkailuja, kun he yrittävät ratkaista mysteerisen rikoksen. Elokuva on täynnä huumoria, toimintaa ja se opettaa tärkeitä asioita ennakkoluuloista.

Lopuksi

Nämä kymmenen elokuvaa tarjoavat unohtumattomia tarinoita, elämänopetuksia ja viihdyttäviä hahmoja, jotka varmasti jäävät mieleen pitkäksi aikaa. Ne sopivat erinomaisesti sekä lasten että aikuisten yhteisiin elokuvailtoihin.